FORSIDE       Org nr. 875 539 892
post@loevetann.no        

LØVETANN LITTERATUR
v/Karin Woll,  Bruveien 5,  3055 Krokstadelva.   Tlf: 47 24 00 23

BØKER FOR SALG:
Kan bestilles fra forlaget,   tlf 47 24 00 23   eller   post@loevetann.no

 

Karin Margareth Woll
"Etterpå"
Kr 249,- fraktfritt.

 


Omtale

KARIN MARAGRETH WOLL,S BOK   

"ETTERPÅ".

DOKUMENTAR


 

Rettelse side 222:

M/S Theklas himmelferd, av Inger Cecilie Stridsklev 1997

Om ulykken ved Florø 1.9 1945 som kostet 19 menneskeliv.

Fortiet av ”myndighetene”, men som i 1995 ble holdt minnegudstjeneste over i Norge, med katolsk, jødisk og protestantisk prest. 

  Snøhetta Forlag A/S


 

 

"ETTERPÅ"

 

er en fortsettelse av dokumentaren ”DET GAMLE LOFTET” 1890-1998 som tar for seg fam. Karin Margareth, Ragnhild og Halvor Wolls liv før-under og etter okkupasjonen 1940-45.

-

"ETTERPÅ "– januar 1947- januar 1955

forteller om innsatte / hjemkomne fangers liv, noen med ødelagt helse, noen uten bolig og arbeid. (Fradømt retten til å praktisere sitt yrke i flere år) og satt på Bredtveit sammen med fru Ragnhild-Lalla-Woll. Hun kom ut 5.juni 1948  pga. ødelagt helse og korresponderte med mange medfanger, gjengitt i boken. Det samme med Halvor Woll som satt i div. fengsler til desember 1950. ”Etterpå”  forteller om hverdagen, hvordan de støttet hverandre og mot alle odds tross myndighetenes forsøk på å stikke kjepper i hjulene, lot seg ikke knekke, men viste pågangsmot, redelighet og intellekt.

-

Rødekorssøstre som pleide sårede soldater i Europa, kom hjem til flere års fengsel, en av dem Janna, som boka forteller om, fikk 3 års tvangsarbeid og kr 6000,-inndragning. Erika kom hjem til beslaglagt bolig, rasert av leieboere og hun og mannens hotell leid ut av myndighetene til bostedsløse! Maren og mann fikk kjøpt lite hus, men ikke lov til å bo i det! Lærerinne Ingeborg fikk ikke praktisere sitt yrke og var gårdjente og budeie i 5 år.Da søkte hun og fikk stilling med topplønn på storskole.  Advokater bl.a. som aldri hadde tatt i en øks og lign. ble sendt på tvangsarbeid som tømmerhuggere, noen ødela seg fælt. Osv,osv. Kanskje på tide at myndighetene ber om unnskyldning for sine overgrep og gir erstatning ?

-

Les boka og gjør deg opp din mening!

KARIN MARGARETH WOLL